Fredag och 3 matcher i världens bästa hockeyliga!

Då var det äntligen fredag och helg igen och vi ser fram emot 3 rafflande NHL matcher inatt men jag börjar skriva lite om några av gårdagens resultat. Bruins Besegrade till slut Blue Jackets med 2-1 men det krävdes straffar för att avgöra matchen. Senators besegrade Oilers med 5-2 efter att endast haft 19 skott på mål, snacka om effektivitet! Lightning var lika effektiva som Senators när dom vann med 4-1 mot Penguins, 18 skott och 4 gjorda mål för Tampa varav 2 stycken var signerade kapten Vincent Lecavalier. Kings besegrade Ducks ännu en gång men denna gången skrevs siffrorna till 5-3 och Sharks vann mot Wings med 5-2 efter fint målvaktspel av Anti Niemi. Tyvärr lyckades inte Coyotes besegra Flyers då dom föll med 2-1 efter ett sent avgörande mål ifrån Flyers med endast 19 sekunder kvar av ordinarie tid.

Inatt spelas det som sagt 3 matcher och detta är mina förslag på dessa,

Lycka till med spelen kamrater!

 • Carolina Hurricanes(2,10) – Buffalo Sabres(1,77): Gillar Sabres samt U5,5 Lagens inledning såhär långt är Hurricanes 6-10-3. Sabres 11-7-0. Hurricanes har haft det tufft på slutet och endast vunnit 1 match på dom senaste 7. Deras senaste förlust kom i förra matchen mot Canadiens då man föll med 4-0 och Hurricanes såg minst sagt bleka ut och laget är inne i en svacka helt klart. Eric Staal sa följande “No question there’s concern, Obviously, if we keep losing we’re not going to be in the mix for the playoffs. So we’ve got to figure this out and get back to winning some games because if you keep losing, you’re going to be out of the picture before you know it and the season’s going to be wasted.”  laget kommer givetvis att göra allt för att kunna vända denna negativa trenden men det är flera faktorer som inte funkar för tillfället i Canes och jag är  tveksam till om dom börjar sin vändning inatt. Sabres däremot har fått laget att fungera bättre, 3 vinster på dom 5 senaste matcherna har det blivit och den senaste matchen blev det  förlust som ni vet mot ett taggat Devils med 5-3. Sabres Pominville och Vanek levererar för Sabres och dom ligger etta och tvåa i Sabres interna poängliga med 23 respektive 22 poäng.  Förhoppningsvis var Sabres senaste förlust tillfällig och laget studsar tillbaka direkt inatt och spelar det spelet som dom gjort i matcherna innan då dom sett heta ut och isf besegrar Hurricanes.
 • Calgary Flames(1,96) – Chicago Blackhawks(1,88): Gillar Blackhawks samt U5,5 Lagens inledning är Flames 7-9-1. Blackhawks 12-4-3. Flames har haft enorma problem med målskörden denna säsongen och får det inte alls att stämma, laget snittar 2,10 mål per match hitills totalt men på hemma is gör man endast 1,78 per match och deras Powerplay är NHLs sämsta där man inte gjort ett enda pp mål på dom senaste 17 försöken med en man mera på isen, totalt har Flames gjort 2 stycken pp mål på 40 försök denna säsongen. Ni förstår att med dom siffrorna så är det otroligt svårt att vinna matcher och dom matcherna laget har vunnit så har dom sin målvakt Mika Kiprusoff att tacka. Inatt kommer dock Blackhawks på besök, ett Hawks som är glödhett för tillfället och har 4 raka vinster deras senaste match besegrade man Canucks på borta is med hela 5-1. Lagen möttes för 4 matcher sedan i Chicago och då vann Hawks med 4-1 och även om Kiprusoff kommer starta nattens match för Flames (vilket ännu inte är bekräfftat när jag skriver detta inlägget) så har jag svårt att se honom stoppa Hawks med den formen dom är i för tillfället så  inatt tror jag Hawks tar deras femte raka seger.
 • Colorado Avalanche(2,03) – Dallas Stars(1,82): Gillar Stars samt U5,5 Lagens inledning hitills är Avalanche 8-10-1. Stars 11-6-0 detta är en svår match i mina ögon då båda lagen dras med problem för tillfället, Avalanche har 3 raka förluster samt endast 1 vinst på deras 8 senaste matcher och deras hemma facit i pepsi center är 2-6-0 vilket givetvis är under all kritik, samtidigt har vi då Stars som startade säsongen otroligt starkt och vann 11 av dom första 14 matcherna men har nu 3 raka förluster och en målskillnad på dessa 3 matcher som säger 3-14, deras senaste match förlorade dom mot Panthers med 6-0 hemma! Det fungerar varken för  Stars eller Avalanche för tillfället den saken är klar men något av lagen ska gå som vinnare ur nattens match och då väljer jag ändå att tro på Stars för dom har trots allt visat upp ett oerhört bra spel innan denna säsongen vilket är något Avalanche inte imponerat mej med.

 

Blackhawks är heta nu och Jonathan Toews har gjort 5 mål och totalt 8 poäng på dom senaste 4 matcherna.

 

 

6 Responses

 1. Bremen

  Hallå Helgesson, måste säga att du ger enormt fina rekar. jag ryggade Senators och Bruins igår så tackar för dem trots att Bruins satt långt inne, men fina pengar blev de.

  Idag ryggar jag Sabres och Blackhawks. Lycka till inatt!

  November 18, 2011 at 20:27

  • Helgesson

   Tjena Bremen! Tack för det och grattis till Bruins och Senators!:-) Lycka till du med inatt!

   November 18, 2011 at 21:51