En bra natt avslutade Veckan.

Veckan har varit otroligt bra spelmässigt sett, hoppas den varit så även för er. Vi avslutade ju veckan igår med 4 matcher och 3 av lagen höll måtet som jag hoppades på, det laget som inte gjorde det var Ducks som hade problem att överlista Bäckström i Wild målet och förlorade matchen med 3-2 men på det hela sett så var det en väldigt bra söndag.

Inatt spelas det 3 matcher och som vanligt delar jag med mej av mina tankar och detta har jag kommit fram till angående nattens matcher.

Lycka Till!

  • Carolina Hurricanes(2,05) – Philadelphia Flyers(1,81): Gillar Flyers samt Ö5,5 Lagens inledning är Flyers 9-4-3. Hurricanes 6-8-3. Hurricanes hade 4 raka förluster fram till deras senaste match när dom mötte Penguins på hemma is, den matchen vann Hurricanes med 5-3 bla efter dåligt målvaktspel ifrån Brent Johnsson i Penguins kassen. Hurricanes blandar och ger men har inte imponerat på mej hitills på säsongen och jag tror dom kommer få det tufft inatt mot Flyers som bekant hade match igår mot Panthers och jag måste säga att jag blev orolig med tanke på alla utvisningarna flyers drog på sig men laget stod upp riktigt bra och spelade suveränt i box play samt spelade en bra offensiv hockey dom gångerna dom inte satt i båset och Flyers har haft en hög lägsta nivå hitills och Jag tror inte Hurricanes klarar att stå upp mot Flyers inatt. lite historik inbördesmöten är att sedan säsongen 01/02 har Flyers vunnit 25 gånger och Hurricanes 8 gånger.
  • Montreal Canadiens(2,06) – Buffalo Sabres(1,80): Gillar Sabres samt U5,5 Lagen inledning är Canadiens 6-3-1. Sabres 5-5-0. Canadiens kommer till denna matchen efter att ha vunnit dom 2 senaste matcherna i ot mot Coyotes och Predators. laget har haft en tuff start på säsongen och deras första 8 matcher har facit 1-5-2 men laget har ändå ryckt upp sig aningen och är på väg tillbaka ifrån svackan men tror inte dom räcker till inatt mot Sabres som hade 4 raka vinster tills förra matchen då dom åkte till Boston och blev besegrade med 6-2 mot ett Bruins som verkligen är i form. något olyckligt som hände den matchen var dock att Sabres målvakt Ryan Miller blev tacklad av Bruins Milan Lucic så illa att han antagligen har dragit på sig hjärnskakning och inte kommer spela inom den närmsta tiden, men Sabres har ju en backup som heter Jonas Enroth och han har gjort de väldigt bra dom matcherna han har fått spela hitlls denna säsongen då han är 5-0-0 på 7 matcher varav han startat 5 och har 1,75 insläppta mål per match. Lite historik är att Sabres har 5 raka vinster mot Canadiens inbördesmöten och på deras 10 senaste matcher inbördes har 1 match gått över 5,5 mål.
  • Winnipeg Jets(2,28) – Tampa Bay Lightning(1,66): Gillar Lightning samt U5,5 Lagens inledning är Jets 3-5-2 Lightning 8-6-2. Jets har det väldigt svårt för tillfället och har på dom senaste 5 matcherna inte tagit någon vinst, i deras senaste match hade man givetvis stora förhoppningar när det var NHLs för tillfället sämsta lag som skulle stå för motståndet Columbus Blue Jackets men Jets förlorade matchen och säkerligen tog det hårt på spelarna då dom såg matchen som en match att vinna för att vända den negativa trenden. Jets Coach Claude Noel sa följande  “Our guys played OK, but we didn’t play as smart as we need to play, We’ve got to be better at managing the game. It gets frustrating.” Tampa Bay då, jo laget hade 3 raka vinster (Hawks,Panthers,Flyers) fram till deras senaste match när Blues stod för motståndet, Blues vann matchen med 3-0 och bröt Lightnings påbörjade svit, men jag tror att Lightning studsar tillbaka på det vinnande spåret redan inatt då laget är ett mycket bättre lag än Jets och Jets befinner sig nu i en djup svacka efter deras senaste förlust. Lite historik är att Ligtning har 12 raka vinster mot Jets (före detta Trashers)

 

Ryssen Sergei Bobrovsky får förtroendet att vakta kassen inatt när Flyers går för vinst mot Hurricanes.

 

Tomas Vanek har gjort 20 poäng på 16 matcher hitills för sitt Sabres, kommer det mer inatt mot Canadiens.

 

 

Comments are closed.