Vilken kross Bruins!

Då va det söndag igen och vi siktar på att avsluta veckan bra. Boston Bruins inledde första perioden sådär mot Sabres och hamnade i underläge med 1-0 och det resultatet stod sig till första periodvilan, sedan i andra och tredje perioden explodera Bruins och gjorde 6 mål vilket resulterade till ett slutresultat som skrevs till 6-2. Bruins är riktigt heta för tillfället. Sharks däremot svek ordentligt i hemma matchen mot Coyotes, eller svek kanske inte är rätt ord för Coyotes hade en målvakt vid namn Mike Smith som fullständigt storspelade och räddade samtliga 31 puckar hajarna sköt mot mål. sedan gjorde väl inte Greiss sin bästa match i Sharks kassen när han släppte 3 puckar på 23 skott. riktigt starkt av Coyotes att vinna mot Sharks borta helt klart men synd för oss.

Ikväll/natt har vi fyra matcher att se fram emot och vi startar redan kl 23.00 med Panthers mot Flyers. Här har ni mina förslag till denna omgången.

Lycka till!

 • Florida Panthers(2,05) – Philadelphia Flyers(1,81): Gillar Flyers samt Ö5,5 OBS KL 23.00!Lagens inledning såhär långt är Panthers,8-4-3 Flyers,8-4-3. Som jag skrivit innan så har Panthers imponerat såhär långt på säsongen och efter att kommit i botten förra säsongen så bytes nästan halva laget ut och dom har fått ihop det nya laget bra av det man har sett såhär långt, laget besegrade i deras senaste match Jets med 5-2 vilket egentligen inte är så märkvärdigt då Jets inte levererat såhär långt, men ikväll tar man iaf emot Flyers som i deras senaste match förlorade med 2-1 mot Tampa i en något märklig tillställning som jag själv tycker Flyers var förtjänta av att vinna. Jag tror dock att Flyers kan vinna ikväll men dom måste se upp med Panthers power play för där är dom vassa med 24% hitills på säsongen och 26,7 på deras 5 senaste matcher. jag tror även på en målrik match då Flyers är det laget i NHL som gör flest mål (57).
 • Chicago Blackhawks(1,55) – Edmonton Oilers(2,52): Gillar Blackhawks samt Ö5,5 Lagens start på säsongen Hawks 10-4-3. Oilers 9-5-2 detta är de första av fyra möten lagen emellan denna säsongen. Blackhawks hade 3 raka förluster förra veckan men har studsat tilllbaka och nu tagit 2 raka vinster(6-3Blue Jackets, 4-1Flames) och laget ser oerhört bra ut för tillfället samtidigt som man fått igång offensiva spelet ifrån back sidan när Montador,Keith och Seabrook alla gjort sit första mål nu. Oilers däremot kommer ifrån 2 tuffa borta matcher mot Bruins som blev förlust med 6-3 och nu senast Wings som man förlorade med 3-0 emot. Oilers unga lag har tagit sina vinster och spelat bra men så fort det blir något av dom större lagen som står för motståndet då faller Oilers igenom och därför tror jag vi får se en liknande historia inatt när Blackhawks står för motståndet. Oilers coach Tom Renney har sagt följande We must fix the mental mistakes to compete against the League’s best.
 • Anaheim Ducks(1,70) – Minnesota Wild(2,20): Gillar Ducks samt U5,5 Lagens inledning är Ducks, 6-7-3. Wild 6-3-1. Ducks hade 6 raka förluster fram tills förra matchen mot Canucks där man bröt den negativa trenden och vann med 4-3 och förhoppningsvis bygger laget vidare på denna vinsten vilket jag tror dom kommer göra, dock så får dom klara sig utan en viktig nyckelspelare Lubomir Visnovky som bröt ett finger i matchen mot nucks och inte kommer vara tillgänglig för spel inom dom närmsta 4 veckorna. Wild som nu har 2 raka förluster, 3-1 Sharks och nu senast 5-2 mot Kings, laget låg under med 5-0 efter 2 spelade perioder och Josh Harding som räddat Wild i ett antal matcher blev utplockad efter att släppt 4 puckar på 21 skott. “I don’t think it’s one simple thing. It’s a number of things. It all added up to a terrible game. We’re not doing the things to score. There’s no real secret. We’re just not doing it. We’ve got to play our game.” — Wild center Matt Cullen after Saturday’s 5-2 loss at Los Angeles. Jag tycker Wild har spelat över sin förmåga innan och nu börjar falla tillbaka igen, Jag tror ett Ducks som egentligen är klasser bättre än Wild tar sin andra raka seger inatt inför sin hemma publik.
 • Vancouver Canucks(1,52) – New York Islanders(2,60): Gillar Canucks samt Ö5,5 Lagens inledning är Canucks 8-8-1 Islanders 4-6-3. Detta är Canucks första match på hemma is efter att varit på en 6 matchers lång roadtrip som slutade 3-3-0 efter förlust senast mot Ducks som jag skrev om i ovanstående rek. Canucks har fått igång sin offensiv igen och gjort 14 mål på dom 4 senaste matcherna, 9 av målen har kommit i Power play, dock så har dom en del fortsatta problem bak i målet där Luongo blev utbytt senast mot Ducks efter att släppt 4 puckar på 19 skott vilket givetvis är under all kritik men inatt möter man NHL sämsta bortalag Islanders som ännu inte tagit en seger på borta is, dom va 21 minuter ifrån deras första borta vinst i förra matchen då dom ledde mot Avalanche med 3-0 när allting rasade och laget förlorade med 4-3 i ot och att Islanders första borta vinst skulle komma inatt mot Canucks har jag väldigt svårt att se, jag tror Canucks tar hem denna matchen inatt.

 

Scott Hartnell har gjort 6 mål på 8 matcher för Flyers. Ikväll möter dom Panthers och Hartnell och hans Flyers måste se upp med panthers giftiga pp.

 

Inatt spelar tvillingarna rödskägg mot Islanders och då är det bara vinst som räknas.

 

 

2 Responses

 1. Camel

  Tack och bock för fina rekar Helgesson. Jag spelade en dubbel med Flyers och Canucks samt singel på översåelet i Chicago-Edmonton. Alla mina spel gick in och idag är det lätt att sitta på kontoret och jobba efter en sån bra natt.

  You are the best! keep it up!

  November 14, 2011 at 12:10

 2. Helgesson

  Grattis och tack så mycket. Det va en väldigt bra natt och vi hoppas det fortsätter så:)

  Mvh Helgesson

  November 14, 2011 at 17:30