Stanley Cup Final Game 1!

Hej gott folk, det va ett tag sedan jag gjorde något inlägg nu men har varit bortrest en hel del så inte funnits någon tid tyvärr. Inatt startar finalserien i världens bästa hockeyliga och det är LA Kings mot New York Rangers som matchas. Under hela grundserien så har Kings legat under radarn och dom slutade på en tredje plats i tuffa Pacific Division bakom Sharks och Ducks men har sedan slutspelet började slagit ut båda dessa lagen samt dom regerande mästarna Chicago Blackhawks. Varje en av dessa serierna har gått till sju matcher och att Kings är laget som hittar toppen när det krävs som mest och verkligen gäller råder det inga tvivel om.

th_GameOnLarge

Los Angeles Kings Vs New York Rangers: tips. Kings rak.  Målvaktsmatchen mellan Jonathan Quick och Henke Lundqvist kommer bli hyper intressant men det som jag tror kommer göra Kings till vinnare är att lagets offensiv är dom som visat vägen genom hela slutspelet. Ifrån att endast snitta 2.4 mål per match i grundserien (26e plats)  så snittar dom i slutspelet 3.5 mål per match och har gjort 34 mål på dom senaste åtta matcherna.

Vad det gäller att behandla pucken och powerplay så tycker jag Kings är det bättre laget. Kings har gjort powerplay mål i sex raka matcher medans Rangers endast gjort åtta powerplay mål på dom senaste 18 matcherna.

Rangers har endast spelat en match mindre än Kings i slutspelet men Kings har haft en betydligt svårare väg att nå finalen än vad Rangers har haft då samtliga av Kings motståndare slutade på minst 107 poäng i grundserien.

Jag tror Kings kommer vinna nattens match och jag tror även att det är laget som kommer få lyfta Stanley Cup pokalen när serien är slutspelad.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

2 Responses

 1. Pekka

  4-0 i matcher?

  June 4, 2014 at 21:24

  • Helgesson

   Körde du 4-0 spelet “Pekka”:)

   June 11, 2014 at 21:28