Archive for May, 2017

Stanley Cup Final!

Då kamrater var det dags för slutskedet av jakten på Lord Stanleys pokal. Nashville Predators mot Pittsburgh Penguins Är dom två lagen som kommer fightas i bäst av sju matcher om den åtråvärda pokalen.

Jag hoppas och tror att Nashville är laget som kommer stänga ner Penguins och kommer vinna deras första Stanley Cup buckla.

Pittsburgh Penguins Vs Nashville Predators. Tips: Predators vinna Stanley Cup. (2.50)


Tisdagens NHL PLAYOFF!

Jag vill tacka W för tiden han varit med och levererat fina VM-Tips som varit väldigt uppskattat av er läsare.

Predators är klar för SC final, Inatt kan det avgöras vilka dom får möta.

Bildresultat för stanley cup playoffs 2017

Ottawa Senators Vs Pittsburgh Penguins. Tips: Senators ML (2.30) Penguins slaktade Senators med hela 7-o! senast. 3-2 i matcher till Penguins som kan avgöra serien inatt. Dock tror jag Sens har tänkt sig ett annat scenario. Senators vann här hemma senast med 5-1 och va väldigt nära i matchen därpå i Pittsburgh då dom förlorade med 3-2 innan senast 7-0 förlusten.

Karlsson sparade på krafterna senast när han utgick i slutet av andra perioden. Nu gäller det att utnyttja Karlssons fina offensiva spel inatt samtidigt som samtliga spelare måste lyfta sig ett snäpp. Senators måste gå in med 100% fokus och inställning för att kunna pressa denna serien till 7 matcher och jag hoppas och tror dom lyckas inatt.

Bildresultat för ottawa senators 2017 playoff


VM Summering

VM Summering , tankar och intryck

Inför Vm undrade Helgesson om jag inte skulle lägga ett långtidsspel på vinnare av turneringen.. Sverige. Så här dagen efter hade det ju varit en klok ide. Men misstag gör man ju i beslut ibland. Oddset hade varit 4,70 om jag inte minns fel. Intrycket annars har varit splittrat. Publikmässigt helt ok, spelmässigt  mycket underhållande på vissa håll och mindre bra på andra. Urusla domare och kass is. Röda mattor som fastnar i isen och spelandet av fel nationalsånger osv. Klent för arrangörerna tyvärr.

Från nationernas sida så känns det överlag som att det gick ungeför som experterna trott. Italien och Slovenien bland de sista och topp 3 ungefär som det blev.  Personligt så imponerades jag en hel del av Schweiz, Ryssland och Lettland. Ett lag som inte gjorde mig glad under gruppspelet var Sverige, men det blev ju bättre. Eller hur? hehe När det kommer till spelen jag lagt ut så vill jag ha ett bra spelvärde i dom. Har lagt ut odds från 1,75 upp till 2,75 och anser själv att 1,75 är verkligen i minsta laget. Det är lite så jag  resonerar och därför vissa spel sett ut som de har. 14 st spel lades under turneringen vilket resulterade i 8 vinster,1 push samt 5 fel

Hoppas ni läsare fick ett trevligt mästerskap och att jag kunde bidra med lite hjälp i era beslut.

Mycket vänliga hälsningar W

 

Bildresultat för vm guld hockey 2017


Söndagens NHL PLAYOFF!

Bildresultat för stanley cup playoffs 2017

Pittsburgh Penguins Vs Ottawa Senators. Tips: X2 (1.95)  OBS matchstart kl 21.05!

Bildresultat för helgessons nhl ottawa senators


VM FINALEN ÄR HÄR!

KANADA – SVERIGE

Matchstart kl 20,45

Finalen är här och det blir ett riktigt härligt stormöte. De regerande mästarna sedan två år tillbaka ska nu försöka ta ett tredje guld och ett Sverige som har en riktig hämnd att ta ut från förra årets förnedrande reusltat. Sverige behöver göra sin bästa insats för turneringen idag och de tror jag mycket väl de kan göra. Kanada är stora favoriter och med den pressen  så känns oddset på dom lite väl lågt. Håll nere utvisningarna Sverige och ta chansen som underdogs. Noterbart är att ingen nation har lyckats vinna tre guld i rad sedan Tjeckien  gjorde det 1999, 2000 och 2001.

Sverige vinner moneyline (2,75)

Lycka till / W

Over and out för detta VM.

 

Bildresultat för sweden vs canada


VEM VINNER BRONSET?

 RYSSLAND – FINLAND

Matchstart 16,15

Så var det dags för utdelning av medaljerna ännu en gång. Lagen från öst drabbar samman och det är nog ingen tvekan om  vem som är favorit. Om man ser till resultat, trupp och prestation  så är det fördel ryssarna helt klart. De hade bra grepp om finalbiljetten igår men gjorde en mindre smickrande tredje period och förlorade där sin chans. Ryssland bör vara måttligt revanschsugna. Finland tog sig i kragen och chockade många när de slog ut Usa. En bra  prestation med tanke på hur illa det sett ut i gruppspelet. Mot Sverige tog det stopp och här tror jag dock det blir lite för jobbigt för Finland igen.

Ryssland vinner – 1 mål (1,95)

Lycka till /W

 

Bildresultat för russian hockey


Lördagens NHL PLAYOFF!

Haft problem med hemsidan under dagen så blir enbart spel ikväll. Lycka till!

Bildresultat för stanley cup playoffs 2017

Anaheim Ducks Vs Nashville Predators. Tips: Ducks FT (2.29)

 

Bildresultat för paint it orange ducks


FREDAGENS NHL PLAYOFF!

Spelet på Senators gick in senast då dom vann med 5-1 mot Penguins, vilket innebär 23 vinster och 15 förluster  för mig hittills under slutspelet med ett snittodds på 2.05. Inför nattens fight så väljer jag även här att köra på Senators. Lycka till!

Bildresultat för stanley cup playoffs 2017

Ottawa Senators Vs Pittsburgh Penguins. Tips: Senators ML (2.02)


DAGS FÖR ALLVAR TRE KRONOR!

SCHWEIZ – SVERIGE

 

Matchstart kl 20,15

Kvällsunderhållning från Paris när Sverige ska ta sig vidare. För det finns väl inga andra alternativ ? Krönikorna har varit många med ris sedan sista matchen i gruppspelet, kraven är stora med de 19 nhl spelarna på plats och “bara” vinst är inte nog. Idag vill vi ha mål och framförallt något som bådar gott inför nästa match!

Jag kan instämma i att det krävs mycket idag när Grönborg har sett till att just få hit alla dessa stjärnor som annars aldrig dyker upp. Schweiz har gjort det bra hitintills och är ett starkt gäng som förtjänar all heder. Idag tar vi dock farväl av dem och på återseende.

Jag spelar Sverige över 3,5 mål (2,30)

Lycka till /W

 

Bildresultat för tre kronor hockey


ONSDAGENS NHL PLAYOFF!

Dåligt med tid så det kommer enbart tips på nattens match. Missa inte Ws tips på Hockey-VM imorgon med matchstart kl 16:15. Hans tips ligger i inlägget under detta. Lycka till!

Bildresultat för stanley cup playoffs 2017

Ottawa Senators Vs Pittsburgh Penguins. Tips: Senators ML (2.09)

Bildresultat för senators vs penguins game 2


SLUTSPELSDAGS!

RYSSLAND – TJECKIEN

Matchstart 16,15

Ryssland gör som Sverige och tågar mot Paris i kvarten. Slutspelet är här och de lag man på förhand kunde tro skulle vara delaktiga är med. Dock i en ordning alla inte skulle tro. Ryssarna kommer med en andra placering men har sett väldigt bra ut, trots skadan i inledningen på stjärnan Mozjakin. Man har bäst målskillnad av alla och har varit underhållande att titta på.

Tjeckien har varit lite svajigt tycker jag men ska ju givetvis vara med  där uppe. Första och andra kedjan är riktigt sevärda och produktionen har  varit ganska jämn över femmorna. Vi får se om isen håller. Det kommer bli en jäkla match och den sista matchen i gruppspelet för de båda tyder på det då de egentligen bara verkade spela av  den i väntan på denna kvartsfinal. Statistiken tyder på Ryssland och mycket mål-

Jag spelar över 5,5 mål (2,20). Lycka till / W

Bildresultat för hockey vm 2017

 


MÅNDAGENS NHL PLAYOFF!

God kväll kamrater! En match spelas inatt och det är mötet mellan Penguins och Senators.

Bildresultat för stanley cup playoffs 2017

Pittsburgh Penguins Vs Ottawa Senators. Tips: X2 (2.11) Senators vann det senaste mötet med 2-1 efter OT. Sens har imponerat enormt på mig hittills under slutspelet och Senators finns att hitta till hela 2.98 ML men jag väljer att testa x2 i nattens möte.

Penguins kommer sätta enorm press direkt ifrån start så jag hoppas Senators orkar stå emot och bjuda upp till bra fight även inatt.  Oddset på Penguins i denna matchen är inget som intresserar mig överhuvudtaget till runt 1.86 fulltid.

Bildresultat för penguins vs senators game 2


Hur mycket släpper de in idag?

ITALIEN-TYSKLAND

Matchstart kl 20.15

Det återstår två macher för båda lagen och för tyskarna har man allt i egna händer för en slutspelsplats. Italien  är strykgänget som aspirerar på sista platsen som väntat. Hemmasonen i Köln (Leon Draisaitl) ska troligtvis spela efter utslagningen i NHL och detta kommer lyfta tyskarna och Köln något oerhört.

Ska de gå till ett slutspel behövs en boost och idag tror jag  på en ny överkörning. Förlåt Italien, men det blir inte kul för er  idag heller. 1 mål framåt per match och 5 mål back per match säger allt.

Jag spelar Tyskland -2,5  mål (1,90) Lycka till  / W  

 

Bildresultat för germany hockey

FREDAGENS NHL PLAYOFF!

Då kamrater är det dags för den första Conferance finalen i väst mellan Anaheim Ducks och Nashville Predators.

 

Bildresultat för stanley cup playoffs 2017

Anaheim Ducks Vs Nashville Predators. Tips: Ducks ML (1.88) Ducks seriesegrare (2.07) Detta tror jag kommer bli en kanon serie med grymma matcher. Ducks har tagit sig till deras andra Conferance final på senaste 3 åren. 2015 var senaste gången dom va här och då slutade det med uttåg efter att ha förlorat 7e avgörande mot Blackhawks. Ducks har hemmais fördel och bör försöka utnyttja det direkt ifrån start trots att dom möter ett Predators som imponerat hittills och slagit ut två tunga pjäser i både Blackhawks och Blues. Dock så tror jag att Ducks är ett lag som Predators kommer få större problem med.

———————————————————————————————————————————–


Frankrike behöver en vinst, fixar dom det?

FRANKRIKE – VITRYSSLAND

Matchstart kl 20,15

Frankrike behöver vinster för att gå vidare i getingboet grupp B. Ikväll tar de emot laget som enligt mig är störst besvikelse hitintills och som ligger sist av alla med 3 mål gjorda i turneringen. Håller hemmanationen för trycket efter den hårda bataljen igår mot Kanada, och med vetskapen om det tuffa läget som är kvar ?

Känner här att Vitryssland har allt att vinna och mycket press ligger på Frankrike. Tror de är rätt slitna efter gårdagen och Vitryssland som vilade igår har en helt ok statistik mot dessa herrar. Ikväll kör vi på underdogen.

Vitryssland moneyline (2,55) Lycka till  / W

Bildresultat för vitryssland hockey

Taktik inför slutspel?

  SVERIGE – ITALIEN

 

Matchstart Fredag kl 16,15

Straxt nedsläpp mot Lettland men hur det än går där så behöver Sverige givetvis vinna, men även producera för att skaffa sig ett bra läge inför slutspel. Vi ponerar en vinst ikväll och då skulle Kanada vara laget man möter i första slutspelsrundan. Den vill nog inte Grönborg ha och därför behöver Sverige ånga på med vinster gruppspelet ut. Italien har snittat 1 mål per match och släppt in 4,5 mål.  Sverige har snittat nästan 4 per match framåt men har god möjlighet att här också vara goda defensivt. Här vill vi se bandysiffror!

Sverige -4,5 mål (1,75)  Lycka till / W

 

Bildresultat för tre kronor hockey


NHL PLAYOFFS

Anaheim Ducks besegrade Edmonton Oilers som jag hoppades på, vilket gjorde att serie spelet på Ducks gick in. Däremot så gick seriespelet på Blues förlorat när dom åkte ut mot Predators.

22 vinster på 35 spel har det blivit för mig under slutspelet med ett snittodds på 2.05. Conferance finalerna är nu klara där Predators möter Ducks och Penguins ska fightas med Senators. Imorgon kör dom igång.

Stanley-Cup-odds-2017


ONSDAGENS NHL PLAYOFF!

Då kamrater har vi två stycken “game 7” inatt! och vilka matcher! Capitals tar emot Penguins medans Ducks tar emot Oilers.

Bildresultat för stanley cup playoffs 2017

Anaheim Ducks Vs Edmonton Oilers: Här har jag Ducks som serie segrare mot Oilers sedan tidigare och jag väljer att inte lägga ytterligare spel på denna serien men jag hoppas Ducks avgör nattens match och tar sig vidare. Ducks har dock förlorat “game 7” dom fyra senaste åren dom varit i slutspel. Jag hoppas dom dödar den trenden inatt.

——————————————————————————————————————————–

Bildresultat för helgesson nhl ducks


Finland tar sig an Slovenien ikväll.

FINLAND-SLOVENIEN 

Matchstart 20,15

Ett måste för Finland, så kan man nog förklara det hela här. Efter en “mindre” bra start av turneringen så ligger laget sexa  och alltså utanför slutspel. Ganska illa om man tänker på att de nådde finalen förra året. Slovenien är efter finnarna i tabellen men de har heller ingen vidare press på sig och är från början rankade topp tre sist.

Båda lagen har gjort sju framåt men givetvis släppt desto mer bakåt. Ska det bli något slutspel här så vill jag se uppryckning. De har inte så många chanser kvar nämligen. Mot Tjeckien såg det ju väldigt bra ut till en början. Ös på!

Jag spelar Finland – 3 mål (2,20)  Lycka till / W

.

Bildresultat för suomi hockey

 


Tisdagens NHL utgår.

Hej kamrater! En match spelas inatt, men jag väljer att avstå spel här och är tillbaka imorgon igen.

.

th_NHLANIMATEDLOGOLARGE


Italien-Lettland speltips!

ITALIEN-LETTLAND

.

Matchstart Tisdag kl 16,15

Fyra raka vinster hittills i VM för mig när jag riktar blicken på gruppettan efter förra omgången som tar emot strykgänget Italien. Lettland har gjort två bra insatser och visat upp ett starkt powerplay. Italien får vara glada om de gör mål känns det som.

Två lag som går åt två helt olika håll i tabellen nu. Här kommer en tredje raka känner jag på mig, med hur mycket är nog upp till var och en att avgöra. Kan bli utskåpning men jag lugnar mig lite.

Lettland vinner – 1,5 mål (1,75) Lycka till /W

.

Bildresultat för latvia hockey


Uppryckning för de Finska lejonen?

FINLAND-TJECKIEN

Matchstart kl 20:15

 

 Fyran mot sexan drabbar samman ikväll i Paris. Tjeckien har gjort sju och Finland har släppt in sju. Svajigt mån tro ?

Oddssättarna vill ha detta till att det blir väldigt tillknäppt och snålt idag, men är det verkligen att vänta efter den stora snackisen sist och ett Finland som kräver revansch.

Flera har höjt frågan om förbundskapten Marjamäkis avgång och det finns nog ingen bättre lösning än full fart framåt ikväll. Kombinera detta med tjeckernas goda anfallspotential så blir det åka av.

Jag spelar över 4.5 mål (1,80) kör hårt /W

Bildresultat för hockey vm 2017

SÖNDAGENS NHL PLAYOFF!

Det blev delad pott igår då Senators vann med 5-4 efter OT mot Rangers. Penguins förlorade med 4-2 mot Capitals, Pens hade 2-1 ledning inför tredje perioden men lyckades inte stå emot. W är tillbaka imorgon med nya VM spel. Tre raka vinster för honom nu.

21 vinster på 32 spel har det blivit för mig under slutspelet med ett snittodds på 2.05. Jag har ett spel till natten. Lycka till!

Bildresultat för stanley cup playoffs 2017

Edmonton Oilers Vs Anaheim Ducks. Tips: Ducks ML (2.18) 3-2 i matcher till Ducks efter den fantastiska upphämtningen i senaste mötet. Ducks skickar ut Oilers vid en eventuell vinst här inatt. Ducks har vunnit båda mötena med Oilers här i Edmonton tidigare i serien och 20 av dom 26 senaste mötena i Edmonton om man blickar tillbaka i tiden. Jag hoppas Ducks kan stänga denna serien redan inatt. Har även seriespelet på Ducks som vinnare av serien levande sedan tidigare.


Måste bara testa detta!

ITALIEN – RYSSLAND

Matchstart kl 12,15

Mina två senaste spel under VM har gått in, när jag nu riktar blickarna på Italien som är på besök i A gruppen bland Europas hockey lag. De verkar ha gjort till tradition att åka in och ut men gratulerar att de ändå är med i finrummet! När jag skriver detta har de ännu inte mött Slovakien ï deras öppningsmatch, men de är ju rysligt nertippade. Ryssland väntar… Det är nog döden i och med en målsnål premiär för ryssarna mot Sverige. Kan vara 5-0 efter en period om det vill sig A eller B VM för Italien spelar ingen roll, här blir det förnering.

Ryssland – 5,5 mål (2,15) Lycka till /W

Bildresultat för russian hockey logo