Lördagens NHL!

Vilken natt det blev igår, 4 av 4 tips satt så grattis till er som ryggade spelen. Ikväll kör NHL igång redan vid kl 19.00 och det är totalt 11 matcher som ska spelas ikväll och inatt.

Här kommer mina tips på dagens omgång!  kommer det fler tips under kvällen gång uppdatterar jag detta inlägget.

Lycka till!

th_GameOnLarge

Colorado Avalanche Vs Edmonton Oilers. Gillar Oilers. Colorado som kommer till denna matchen efter att ha vunnit deras senaste match med 6-3 mot Flames innan dess hade Avalanche endast gjort 1 mål på 3 matcher och det va just förra mötet mellan dessa lagen som dom gjorde det målet i då dom förlorade med 4-1. Oilers som spelade deras senaste match i torsdags natt borta mot Sharks hämtade upp ett 2-0 underläge till 2-2 men förlorade  sedan på straffar. Jag tror att Oilers young guns kan fixa en vinst i kvällens match med tanke på Avalanche avsaknad av kapten Landeskog samt att Varlamov som ska starta kvällens match har 3 raka förluster dom senaste starterna. Det är en svår match detta men jag gillar Oilers ungdomar som underdogs i denna fighten. Matchstart kl 21.00!

Columbus Blue Jackets Vs Detroit Red Wings. Gillar Red Wings. Blue Jackets har tagit 1 vinst på dom 7 inledande matcherna på säsongen och har verkligen inte sett bra ut på någon del av isen hitills denna säsongen, endast 8 gjorda mål på de sebaste 6 matcherna. Inatt ställs man mot ett Red Wings som spelar b2b efter en fin 5-3 vinst igår mot St Louis Blues där bla Zetterberg gjorde hat trick. Jag tror att Ett Red Wings som känns på gång och har 4-1-1 dom senaste 6 matcherna tar en vinst inatt mot Blue Jackets.

Tampa Bay Lightning Vs New York Rangers: Gillar Lightning samt Ö5,5: Tampa som jag rekade igår tillsammans med överspelet såg väldigt bra ut men Jets sålde sig i första perioden då man nästan spelade halva perioden i boxplay men Oj vad Tampa är vassa framåt, igår hade man gjort 29 mål på 6 matcher, nu har man gjort 37 mål på 7 matcher och snittar alltså 5,2 mål framåt i varje match! enormt imponerande! inatt möter man Rangers som jag för tillfället inte anförtror alltför mycket, rangers har haft svårt att få spelet att fungera den senaste tiden och man kommer ifrån en 3-0 förlust hemma i MSG. Jag tror att fortsätter Tampa jobba på som dom gjort i dom tidigare matcherna så kommer dom att lösa en vinst i nattens match mot Rangers då jag har svårt att se Rangers defgensiv och king Henrik stoppa ett tampa som skjuter på allt och ur alla tänkbara vinklar och allt som oftast får utdelning.

Toronto Maple Leafs Vs Boston Bruins: Gillar Bruins. Både Maple Leafs och Bruins har 3 vinster vardera på dom 5 senaste matcherna men Bruins har en väldigt fin statistik på Leafs då dom förra säsongen vann samtliga 6 matcher dom möttes och gjorde hela 36 mål på dessa, Bruins har sett mycket bättre ut än Leafs och jag tror att tunga Bruins maler ner Maple Leafs i nattens match.

San Jose Sharks Vs Nashville Predators. Gillar Sharks. San Jose är det enda obesegrade laget kvar i NHL, man har 7 raka vinster och 5 av dom hemma i Shark Tank och inatt möter man alltså Predators som har haft väldigt svårt att göra mål, endast 12 mål på 7 matcher varav dom gjorde 2 av dessa målen i deras senaste match som man vann mot Kings med 2-1 efte straffar. Predators ser oerhört bleka ut framåt och det enda som jag ser skulle kunna rädda dom inatt är en storspelande Pekka Rinne då han spelat bra mot just Sharks,  men jag har svårt att se även han  stoppa detta glödheta Sharks som dom spelar nu då hela laget producerar och första linans Thornton och Marleau har gjort 14 poäng vardera och ligger på delad andra plats i NHL totala poängliga samt Pavelski har 12 poäng och Couture har 10 poäng. Ett hemma starkt Sharks ska ta den åttonde vinsten inatt.

2 Responses

 1. Westergren

  Börjar lite smått med Pitts, sen blir det nog att gå emot ditt tips och spela Colorado faktiskt. Givetvis en fortsättning på Tampa och sen Detroit som såg bra ut senast.
  Ha en bra kväll

  February 2, 2013 at 19:27

  • Helgesson

   Snyggt med pens och Avs min vän. Dock besviken på Tampa och Wings inatt.

   February 3, 2013 at 17:14