Archive for June, 2015

Chicago Blackhawks mästare!

Då var ännu en säsong över i världens bästa hockeyliga och det var Chicago Blackhawks som till slut tog hem Lord Stanleys pokal efter 2-0 seger i den sjätte matchen mot Tampa Bay Lightning. Detta var Blackhawks första SC vinst inför sin egna hemmapublik sedan 1938. 2010 tog laget hem bucklan i Philadelphia och 2013 i Boston.

Grattis till cupen Blackhawks och inte minst svenskarna Niklas Hjalmarsson, Markus Kruger, Johnny Oduya, David Rundblad, Viktor Svedberg och Joakim Nordström.

Nu blir det semester för min del men kommer lägga upp lite intressanta NHL nyheter under sommaren och inför säsongen som drar igång igen till hösten.

Ha de bra kamrater och vänner. Over and out /Helgesson

GRATTIS CHICAGO BLACKHAWKS! 


STANLEY CUP FINAL: GAME 5!

Dåså kamrater inatt smäller den femte matchen i finalserien av i Amelia Arena Tampa Bay.

Tampa Bay Lightning Vs Chicago Blackhawks: tips Tampa (1.84) samt Under 5.5 mål (1.70). 2-2 står det i matchserien och man kan väl säga att Tampa Bay har hittat ett bra sätt att stänga ner Blackhawks tunga offensiv på då det visat sig, inte minst i förra matchen i Chicago där Blackhawks endast lyckades få iväg 19 skott mot mål. Jag tycker också det börjar synas att det är två slitna lag som slåss ända in i slutet och jag förväntar mig som vanligt en målsnål tight tillställning inatt med prio 1 på ett vasst försvar och ställa om till kontringar när chansen ges. Jag tror Tampa löser en vinst och tar ledningen i matchserien. Underspelet har gått in i 5 av dom sex senaste mötena och 10 av dom 15 senaste när dom spelat i Tampa Bay.


STANLEY CUP FINAL: GAME 1!

Inatt är det äntligen dags för Stanley Cup finalen att starta mellan Tampa Bay Lightning och Chicago Blackhawks.

Tampa Bay Lightning Vs Chicago Blackhawks. tips: Tampa (1.79) Blackhawks har gått till final tre gånger dom senaste sex säsongerna vilket bevisar vilket stort lag det är. För att ta sig till finalen slog Hawks ut Ducks i den sjunde avgörande matchen med 5-3 medans Tampa besegrade Rangers med 2-0 i deras sjunde avgörande. Tampa har hemmais fördel i denna serien då dom avslutade grundserien med sex poäng mer än Blackhawks.

Lagen möttes två gånger under grundserien där dom tog varsin vinst, Hawks med 3-2 efter straffar och Tampa med 4-0. Ben Bishop spelade strålande i båda matcherna då han stoppade 65 av 67 puckar. Steven Stamkos var även han het under dom två matcherna då han stod för 2+1. Både Tampa och Blackhawks är två jämna lag med extremt mycket offensiv talang och veteraner med grymt ledarskap så jag tror att hemmais kan ha en stor avgörande faktor i denna serien. Tampa var nummer 1 på hammais under grundserien då dom slutade med statistiken 32-8-1. Jag väjer att backa upp Tampa här i första mötet. Lycka till!

————————————————————————————————————————————————————————————————————————-