Archive for June, 2014

Stanley Cup Final Game 4!

Jaha gott folk finalserien har ju LA Kings kopplat ett enormt grepp om då dom har en 3-0 ledning och Rangers behöver en vinst inatt för att hålla serien vid liv.

th_GameOnLarge

New York Rangers Vs Los Angeles Kings: tips. Under 5.0 mål.(1.95) Kings har varit med om en hel del målrika matcher detta slutspelet det är inget snack om den saken men när serien skiftade mot Rangers och förra matchen spelades i MSG så hamnade siffrorna på 3-0 och med Lord Stanleys pokal i huset inatt så tror jag vi kommer få en relativt målsnål match.

Jonathan Quick storspelade i senaste matchen och stoppade alla 32 skott som avlossades ifrån Rangers. Lundqvist måste höja sig ett par snäpp till nattens match.

Rangers har endast gjort ett powerplay mål på dom senaste 15 försöken och dom gjorde 0 mål på sex pps i den förra matchen.

När ett lag är en match ifrån utslagning så brukar pressen på laget resultera i en konservativ hockey då spelarna är rädda för att göra det där enda misstaget som behövs för att det ska kosta dom säsongen. Kings kommer också spela under enorm press ifrån Rangers fansen och veta att dom är så nära att nå det ultimata målet. Räkna med att många spelare kommer ta det säkra före det osäkra inatt.

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————


Stanley Cup Final Game 1!

Hej gott folk, det va ett tag sedan jag gjorde något inlägg nu men har varit bortrest en hel del så inte funnits någon tid tyvärr. Inatt startar finalserien i världens bästa hockeyliga och det är LA Kings mot New York Rangers som matchas. Under hela grundserien så har Kings legat under radarn och dom slutade på en tredje plats i tuffa Pacific Division bakom Sharks och Ducks men har sedan slutspelet började slagit ut båda dessa lagen samt dom regerande mästarna Chicago Blackhawks. Varje en av dessa serierna har gått till sju matcher och att Kings är laget som hittar toppen när det krävs som mest och verkligen gäller råder det inga tvivel om.

th_GameOnLarge

Los Angeles Kings Vs New York Rangers: tips. Kings rak.  Målvaktsmatchen mellan Jonathan Quick och Henke Lundqvist kommer bli hyper intressant men det som jag tror kommer göra Kings till vinnare är att lagets offensiv är dom som visat vägen genom hela slutspelet. Ifrån att endast snitta 2.4 mål per match i grundserien (26e plats)  så snittar dom i slutspelet 3.5 mål per match och har gjort 34 mål på dom senaste åtta matcherna.

Vad det gäller att behandla pucken och powerplay så tycker jag Kings är det bättre laget. Kings har gjort powerplay mål i sex raka matcher medans Rangers endast gjort åtta powerplay mål på dom senaste 18 matcherna.

Rangers har endast spelat en match mindre än Kings i slutspelet men Kings har haft en betydligt svårare väg att nå finalen än vad Rangers har haft då samtliga av Kings motståndare slutade på minst 107 poäng i grundserien.

Jag tror Kings kommer vinna nattens match och jag tror även att det är laget som kommer få lyfta Stanley Cup pokalen när serien är slutspelad.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-